dinsdag 4 juni 2013

Westplein

Auteur: Denzel Seca

Waar nu het overladen verkeersknooppunt Westplein ligt, komt in de toekomst een mooi plein dat Lombok sterker met het stadshart verbindt: het Lombokplein. Veel minder dan nu zal er dan sprake zijn van een verkeersbelemmering voor voetgangers en fietsers. De exacte ontwerpen worden de komende tijd verder gedetailleerd.

Het plein vormt de koppeling tussen de Kanaalstraat en de voetgangersverbinding langs de Leidsche Rijn richting de ‘oude stad’.

De gemeente en een aantal betrokken bewoners en organisaties -gebundeld in de 'Ontwikkelgroep Lombok Centraal'- hebben tussen 2010 en 2012 samen aan de toekomst van dit gebied gewerkt. Dit heeft een ontwikkelvisie geschept. Het college heeft de concept-visie in juni 2011 vrijgegeven voor advies en mei 2012 de bindende vastgesteld. 
De belangrijkste grondslagen zijn een betere aaneenschakeling van Lombok op de binnenstad en het sterk reduceren van de huidige verkeersbelemmering voor fietsers en voetgangers. Op basis van deze grondslagen zijn drie verkeersmodellen naar voren gekomen: mèt tunnel onder het plein, zonder tunnel en een combinatie hiervan. Mei 2012 heeft het college besloten voorlopig nog geen keuze te maken uit deze drie ontwerpen.









Bron: http://www.cu2030.nl/page/westplein




  









Geen opmerkingen:

Een reactie posten